Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u antwoorden op veelgestelde vragen. U kunt zelf een vraag stellen door het contactformulier in te vullen.


  • Met ASEBA-Web kunt u alle Nederlandse vragenlijsten online afnemen en scoren. Alle vragenlijsten zijn door elkaar te gebruiken. Dus er zijn geen aparte abonnementen of modules voor de diverse leeftijdsgroepen. De aanvrager van het abonnement is tevens de beheerder (administrator) van het account. De beheerder kan gebruikers toevoegen die een eigen gebruikersnaam en wachtwoord krijgen. Er kunnen vele gebruikers tegelijkertijd met ASEBA-Web werken, op het werk, een andere locatie, thuis, het maakt niet uit als er een computer is met toegang tot het internet. De informanten, dus de ouders, leraren of jongeren zien alles in het Nederlands, maar de verwerker, dus een clinicus, onderzoeker, of een adminstratieve kracht ziet alles in het Engels. ASEBA-Web is beschikbaar als abonnement dat jaarlijks is te verlengen. Het afnemen van een vragenlijst kost 1 unit en het scoren van een vragenlijst kost ook 1 unit. Bij het afsluiten van een abonnement in het eerste jaar zijn 50 units inbegrepen. Daarmee kan men dus 25 vragenlijsten afnemen en scoren. Op elk moment zijn extra units aan te schaffen. Als er aan het eind van het jaar units over zijn en u verlengt uw abonnement dan gaan de overgebleven units mee naar het volgende jaar. U kunt met ASEBA-Web ook alle Nederlandse vragenlijsten afdrukken. Een ingevulde afgedrukte vragenlijst kunt u vervolgens weer met ASEBA-Web verwerken. Daarnaast kunt u ook in enkele andere talen online vragenlijsten afnemen en scoren en vele anderstalige vragenlijsten afdrukken. Een overzicht van de met ASEBA-Web af te nemen en af te drukken vragenlijsten kunt u vinden via https://aseba.org/aseba-web-translations/. Meer informatie over ASEBA-Web vindt u via https://aseba.org/aseba-web/.

  • De vragenlijsten zijn vertaald in meer dan 110 talen. Niet voor alle versies is een vertaling beschikbaar. U vindt een overicht van alle vertalingen op aseba.org/translations. Vragenlijsten in andere talen dan Nederlands, Frans, Noors, Fins, Zweeds en Pools kunt u verkrijgen via aseba.org/site-and-scoring-licenses. Ook kunt u vragenlijsten in de meeste talen afdrukken met behulp van ASEBA-Web. Een overzicht vindt u op aseba.org/aseba-web-translations/.


Contact

U kunt ons bereiken via:

ASEBA Europe is bereikbaar op werkdagen via info@aseba-europe.org. Ook kunt via het contactformulier op www.aseba-europe.org vragen of opmerkingen plaatsen. Wanneer u liever telefonisch contact wilt hebben stuur dan via het contactformulier uw telefoonnummer en voorkeursmomenten. We zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Uw voorkeuren

Geef hier op vanuit welk land u de website bezoekt en in welke taal u de website wilt bekijken.

Kies uw land
Kies uw taal